Робота в США за програмами Internship USA и Trainee USA

Ти випускник ВНЗ або студент останніх курсів університету? Тоді ти напевне зіткався з тим, що для того,щоб працювати за спеціальністю – необхідний досвід роботи. Програми Internship & Trainee USA, на відміну від Work and Travel USA,спрямовані на отримання досвіду роботи та підвищення кваліфікації.

Набір на програми Internship USA & Trainee USA проводиться протягом всього року!

Програми стажування майже однакові, вони відрізняються лише вимогами до учасників та терміном перебування в США.

Вимоги до учасника Internship USA:

  • студент денної форми навчання ВНЗ;
  • або випускник не більше року після закінчення ВНЗ;
  • вік – від 18 до 34 років.

Термін програми Internship USA – не більше 12 місяців + 30 днів на подорожі. Мінімальний термін – 6 місяців.

Вимоги до учасника Trainee USA:

  • випускник ВНЗ або технікуму з досвідом роботи за спеціальністю не менше 2 років;
  • або спеціаліст з досвідом роботи не менше 5 років;
  • вік – від 19 до 34 років.

Термін програми Trainee USA – не більше 18 місяців + 30 днів на подорожі (за винятком туристичної сфери – максимум 12 місяців). Мінімальний термін – 6 місяців.

Є також загальні вимоги до учасників програм Internship & Trainee USA:

  • спеціальність та досвід роботи мають відповідати напряму стажування;
  • розмовна англійська (рівень upper intermediate або advanced в залежності від вимог роботодавця).

Сфери, в яких можна проходити стажування:

  • Інформація, медіа та комунікації;
  • Бізнес, менеджмент та фінанси;
  • Право та адміністративна діяльність;
  • Мистецтво, культура;
  • Природничі та технічні науки, архітектура, математика та виробництво;
  • Готельний бізнес та туризм;
  • Сільське господарство;
  • Лісоводство та рибоводство.

Варто зазначити, що за участі в програмах Internship USA & Trainee USA не можна працювати на декількох роботах, оскільки DS-форма дає право працювати лише в тій компанії, в якій ви проходите стажування.

Як і в усіх програмах обміну, ми можемо запропонувати два варіанти оформлення програм:

  1. роботу надаємо ми;
  2. учасник самостійно шукає роботу.

Незалежно від обраного варіанту є документи, які учасник має надати агентству:

  • копія національного паспорту;
  • копія закордонного паспорту та віз до США (якщо такі були);
  • 2 фото 5см*5см на білому фоні; нейтральний вираз обличчя; лице займає не менше 50% фото;
  • CV/резюме;
  • рекомендаційний лист від роботодавця (для програми Trainee);
  • довідка з університету/диплом.

У випадку, коли ми шукаємо місце проходження стажування – це всі документи. Якщо ви самостійно шукатимете місце роботи, вам необхідно буде підготувати план проходження стажування, затверджений приймаючою фірмою.

Стажування бувають оплачуваними та неоплачуваними, оскільки головна ціль програм – не заробіток, а отримання досвіду роботи. Тож, якщо ви хочете самостійно шукати місце проходження практики, зверніть увагу на наявність або відсутність зарплатні. У випадку неоплачуваного стажування роботодавці іноді надають безкоштовне житло.

Вартість програм Internship/Trainee:

  • тривалість до 6 місяців - 1150 доларів США
  • тривалість від 6 до 12 місяців - 1350 доларів США
  • тривалість від 12 до 18 місяців - 1550 доларів США

Додатково сплачується:

  • реєстрація в програмі - 200 доларів США
  • job offer - 700 доларів США
  • медичне страхування - 35 доларів США на місяць
  • консульський збір - 160 доларів США
  • Sevis fee - 190 доларів США
  • pin для призначення співбесіди у консульстві - 12 доларів США
  • 'site visit' - 185 доларів США (тільки для студентів зі своїм job-offer)

'Site visit' - процес перевірки роботодавця спонсорами у випадку, якщо компанія раніше не запрошувала на стажування по програмам Internship/Trainee та має менше 25 працівників та 3 мільйонів доларів США обороту щорічно.

В разі відмови у видачі візи до США консульством поверненню не підлягають консульські платежі та 500 доларів США.