Співбесіда для отримання візи США J-1

Співбесіда з візовим офіцером – один з найважливіших етапів для учасника програми Work & Travel. Адже від його результату залежить, чи поїдеш ти в Америку.

Документи, необхідні для проходження співбесіди:

  • роздрукована візова анкета DS-160, заповнена on-line (ці анкети для вас заповнюємо ми);
  • форма DS-2019 (має бути підписана вами);
  • форма I-901 (квитанція оплати збору SEVIS); 
  • довідка з ВНЗ, що підтверджує статус студента-очника;
  • квитанція оплати Консульського збору $160.

Отже, всі документи готові, дата співбесіди назначено. Тепер детальніше про співбесіду з консулом.

Представник «Orange Travel» проводжає учасників до консульства, але всередину студенти заходять самостійно.

Документи, які необхідно взяти з собою. Ні в якому разі не можна забути:

  • закордонний паспорт;
  • оригінал студентського квитка;
  • оригінал залікової книжки;
  • 60 гривень для сплати за доставку закордонного паспорту FedEx.

Зовнішній вигляд. Це має бути одяг, в якому ви почуваєте себе комфортно, охайний, повсякденний. Потрібно триматись спокійно та впевнено. Речі, які у вас з собою необхідно здати в камеру зберігання, включаючи мобільний телефон, ключі, тобто все, окрім документів! І не забудьте повторити назви всіх пальців англійською, оскільки консул попросить покласти на сканер один палець (відбитки всіх пальців беруться перед співбесідою).

Інтерв’ю та питання, які може поставити візовий офіцер. Звичайно, інтерв’ю проходитиме англійською. Запитати можуть що завгодно. Якщо ви не почули запитання – не страшно – попросити повторити запитання ще раз – це нормально. Частіше за все питають про навчання в Україні (яка спеціальність, чому ви обрали саме її), про поїздку (Штат, місто, в яке їдете, чому їдете саме туди), про роботодавця (спонсор програми, якою буде зарплатня, де будете жити…), про фірму через яку їдете в США (тобто про нас). Чітко потрібно пам’ятати 3 речі: назву спонсора, всю інформацію про роботодавця, назву фірми, в якій оформлялись на програму.

Результат ви дізнаєтесь відразу – якщо ви отримали візу, консул повертає DS-форму та зелену картку. Якщо студент отримав відмову – йому обов’язково мають повернути закордонний паспорт, DS-форму та лист з поясненням причини відмови.